pole-copy.jpg

В гр. Санкт-Петербург в офиса на компания “Административна технология на мениджмънта” ООД (АТМ) полицията извършва обиски по наказатеното дело към сциентолози, коитоса обвинени внезаконно присвояванена крупна сума парични средства от излъгани дялови участници.

Според някои данни “АТМ” всъщност представлява сциентоложка бизнес-структура, чието ръководство влиза в състава на така наречената “Църква на сциентологията”. Още през март 2019 г. в офисите на тази компания са идвали оперативни служители – по делото за незаконно присвояване на парични средства от държавни поръчки за отбраната. Обвиняеми тогава са били също и високопоставени членове на “Църквата на сциентологията”.

Новите обиски са свързани с това, че по-рано “АТМ” се е занимавала с бизнес-консултиране на свой контрагент – “Съюз за строителство с дялово участие”. Той също е влизал в сциентоложката организация. “Съюзът” е отговарял за строителството на жилищния комплекс “Румболово-Сити”. Той така и не е бил построен, а ръководството на компанията си е присвоило незаконно средствата на дяловите участници. Именно във връзка с това е било образувано наказателно дело.

Сциентологията е религиозно-философско течение, което е било основано в САЩ в началото на 50-те години на миналия век от писателя Лафайет Роналд Хаббард. Ще отбележим, че в Русия част от разпространяваните сциентоложки писмени материали е била призната за екстремистка. Тяхното препечатване и съхранение с цел масово разпространение е незаконно.

Източник: https://ren.tv/news/v-rossii/808535-obyski-prokhodiat-po-delu-o-khishchenii-deneg-dolshchikov-saentologami