pole-copy.jpg

Новини

С публикуваното си на 10 юли 2018 г. решение Съдът на Европейския съюз (СЕС) постанови, че всяка една религиозна общност, каквато е и Общността на свидетелите на Йехова, заедно с нейните членове, които участват в проповядването, е отговорна за обработването на данните от личен характер, които се събират в рамките на проповядването – в случая проповед „от врата на врата”.

Проблемът с болестта и болката винаги е бил рисков фактор за „улавяне” на духовно слаби и некатехизирани християни, които падат в капана на различните примамливи предложения за противопоставяне на болестта, идващи от сектантски и окултни групи.
Такъв съвременен ню-ейдж и окултен подход към проблема за болестта е и така наречената "ангелотерапия". Това е тенденция, която се появява за първи път в американските ню-ейдж движения, но има широко разпространение през последните години, за съжаление дори в България и Гърция.

Преди да отиде да извърши терористичния акт, Тарант е призовал потребителите на You Tube да се абонират за материалите на най-популярния световен блогър PewDiePie. Тарант нарича себе си екофашист. Става дума за една от маргиналните ултрадесни групи, привлечени от окултизма и преклонението пред природата. Брентън е привърженик на Брекзит, поклонник е на Кендис Оуенс (консервативна американска активистка, при това чернокожа), фен е на Доналд Тръмп, за когото казва, че е „символ на промяната“, но не подкрепя политиката му.

***


На 15 март въоръжени лица нахлуха в джамиите, разположени на Динс авеню и Линууд авеню, като откриха стрелба по събралите се за молитва мюсюлмани. В първата джамия загинаха 49 души, а във втората седем. Ранените са общо 48 души. Това е най-кървавият терористичен акт в историята на страната.
Досега за най-масово убийство се смяташе извършеното от Дейвид Грей в малкия град Арамона през 1990 г., където той застреля 13 души след кавга със съседа си.

Поради важността на темата за явления като младостарчеството и църковния гуруизъм, и поради това, че те не са непознати за българската реалност, публикуваме текст на руския духовник прот. Александър Новопашин, изнесен като доклад на Международните образователни Рождественски четения в Москва, в раздела „Сектантският мироглед: подмяна на ценности и манипулация“, 2018.

Днес отново сме принудени да констатираме, че нашата Църква (респ. църковната общественост, вярващите хора) е изправена пред един много сериозен, страшно опасен проблем, наречен псевдостарчество или лъжедуховничество.

Съдия в САЩ отхвърли иска на така наричащата се "Първата църква на канабиса", която настоява да се признае марихуаната за причастие, предаде Асошиейтед прес.
Искът се разглежда от три години, но е бил отхвърлен на 6 юли. "Първата църква на канабиса" твърдеше, че марихуаната трябва да се смята за причастие според закона на щата Индиана за религиозните свободи.
В аргументите си съдия Шерил Линч заявява, че любовта на "църквата" към канабиса не може да се смята за практикуване на религия. Тя добавя, че създаването на възможности за незаконно притежаване и ползване на марихуана би било вредно за обществото.
Адвокат на църквата е заявил миналата седмица, че планира да обжалва.

Източник: ДарикНюз