pole-copy.jpg

По данни на ИНТЕРФАКС Москва. 16 август.

Основател на секта, насилвал малолетни момичета, е обявен за федерално издирване, съобщи в понеделник за медиите официалният представител от столичното управление на прокуратурата в Москва Сергей Марченко.

Пред информационната агенция ИНТЕРФАКС той е уточнил, че "следственият отдел на прокуратурата за Северния окръг на Москва е възбудил наказателно дело по член 239 от Наказателния кодекс на Руската федерация (за организиране на сдружение, нарушаващо правата на личността), по член 131 (за изнасилване) и по член 135 (за сексуално насилие) от НК на РФ по отношение на Владимир Плахин".

По данни на следствието В. Плахин от март 2009 год. "с цел извършване на развратни действия с исползване на малолетни момичета в беззащитно състояние е създал обществено обединение "Школа за сексуална магия на древните славяни".

"Плахин е бил ръководител на това обединение, провеждал е идеологическа обработка на неговите членове в апартамент на Волоколамско шосе в Москва", посочва С. Марченко.

Той отбелязва, че В. Плахин е въвлекъл в дейността на "школата", която ръководи, три малолетни момичета, които не са навършили 16-годишна възраст, злоупотребявайки с тях и въвеждайки ги в заблуда.

"Домогнал се до зависимост на потърпевшите, които възприемали Плахин като духовен лидер и учител, в периода от юни до октомври месец 2009 година той системно е извършвал с тях блудствени действия и ги е изнасилвал ." Това се посочва в съобщението на правоохранителните органи по отношение на деянията на гуруто на сектата.

По думите на С.Марченко в резултат от действията на "директора на школата" момичетата са развили психологически симптоми на разстройство на адаптацията смесено с емоционално разстройство и поведенчески проблеми, а така също са им причинени и тежки здравословни увреждания.

"Във връзка с това, че Плахин се укрива от следствието, той е обявен за федерално издирване.”