pole-copy.jpg

Източник: EPA/БГНЕСПетгодишното момче, отвлечено от сектантите, е било намерено в Беларус, както съобщава сайтът вести.бг, позовавайки се на Българската телеграфна агенция.

 

Детето било похитено в северната част на Москва преди близо година. В момента се решава въпросът за неговото връщане у дома. То живеело с дядо си и баба си, преди да бъде отвлечено от апартамента им от членове на религиозната секта "Каула-Дхарма", която действа в Беларус, Украйна и Русия. Тя се занимава със склоняване към проституция и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, включително в ЕС и САЩ, дори в Мексико.

Трима души са били арестувани досега във връзка с похищението и руските власти искат те да бъдат екстрадирани в Русия, за да бъдат съдени там.

Основателят на сектата е 40-годишен мъж от Хабаровск, Амурска област, Русия. приел името Митрадевананда Свами. За неговото задържане в Бургас на 6 юни беше съобщено в нашите медии. До задържането си той е пребивавал законно в България от началото на 2016 г. В края на май т. г. дори е поискал удължаване на престоя си.

Руският гражданин с индийското име е издирван с червена бюлетина от Интерпол. Освен за склоняване към проституция е заподозрян и за убийството на непълнолетно момче, както и за мъчения и насилствени сексуални действия срещу деца.

М. Свами е ръководил организацията "Каула-Дхарма", в чийто официален сайт се пропагандира духовно "извисяване" чрез отдаването на различни духовни практики. Но става ясно, че руснакът преди всичко снимал момичетата в еротични фотосесии. Най-фотогеничните използвал за привличането на нови сподвижници чрез интернет. Част от жертвите му са били "рекламирани" като елитни компаньонки в различни сайтове.